onsdag 3. mars 2010

Anbefaling

Må bare anbefale en bok.. rettere sagt n bokserie! Jeg driver for tiden å leser en serie som heter A song of ice and fire av George R.R. Martin. Det er en fantasy serie, og handler dertil om drager, ulver, zombier(ja faktisk!), riddere, konger og dronninger, slott og alt annet som hører med. I boka følger man etterhvert ganske mange forskjellige personer, uten at det blir forvirrende for det. Jeg er utrolig dårlig til å forklare, her kan dere lese hva Wikipedia sier om bøkene:

The story of A Song of Ice and Fire takes place in a fictional world, primarily upon a continent called Westeros but also on a large landmass to the east, known as Essos.[4] Most of the characters are human but as the series progresses other races are introduced, such as the cold and menacing Others from the far North and fire-breathing dragons from the East, both races thought to be extinct by the people of the story. There are three principal storylines in the series: the chronicling of a dynastic civil war for control of Westeros between several competing families; the rising threat of the Others who dwell beyond an immense wall of ice that forms Westeros' northern border; and the journey of Daenerys Targaryen, the exiled daughter of a king who was murdered in another civil war fifteen years previously (War of the Usurper) and now seeks to return to Westeros and claim her rightful throne. As the series progresses, all three storylines become intensely interwoven and dependent on each other... (lese enda mer? sjekk denne linken)

(Bok nummer en, som du kan få kjøpt billig her)

Etter min mening er det en EKSTREMT bra serie, som er så utrolig godt fortalt. Alt forfatteren skriver om, forklaringer, følelser, man bare lever seg inn i det! En av tingene jeg syns er så bra med serien er at han forteller det gjennom så utrolig mange forskjellige mennesker, unge, gamle, menn, damer... Men han får det til å føles som om det er virkelig en dame eller en unge eller hva som helst som forteller. Måten det blir fortalt på.. Man følger blant annet en liten gutt, på tja, 6 år i boka (han blir jo eldre etterhvert da) som ser noen har sex, og måten det står forklart på, er ikke at "han så noen ha sex" liksom, men det er forklart sånn et barn ville sett det! Han forteller at det så ut som dama hadde det vondt for hun stønnet så fælt og vrei ansiktet, og så videre... så det står aldri hva de driver med, men det skjønner man ut fra barnets forklaringer. Utrolig bra syns jeg... En annen ting som er spennende med serien er at den skåner ingen. De "gode" er ikke mer heldige enn de andre, alle opplever å bli skilt fra hverandre, drept, mishandlet osv... Det er likt for alle!

Uansett, kort fortalt handler serien om at kongen i denne verdenen dør, og dette utløser en hel rekke hendelser, ved at det blir stor uenighet om hvem som burde arve tronen, og det er maaange som plutselig kaller seg konge og vil ta over verden. Dette resulterer i en del kriger og slag og krangler mellom familier og forskjellige deler av landet. I like it! Også er det med DRAGER :D hihihhi, og ulver!! I første boka får hver av de seks barna i den ene familien en ulv hver :D

(bok nummer 2, jeg syns de til og med SER bra ut)

Såå, for å oppsummere : Jeg ELSKER denne serien, og syns virkelig at flere burde lese den! Den er desverre ikke ferdigskrevet, men det er kommet ut fire bøker (fem da, for den ene boka er delt i to deler) så det er jo litt å lese på før neste bok i serien kommer ut ;)

1 kommentar:

  1. Og ja, det er fra samme forfatter som har skrevet historien om isdragen som sto i Nemi for en stund tilbake=)

    SvarSlett

Jeg elsker kommentarer! :D